Recent - Wereld

‘De Volkskrant kopte woensdag “Hoe Joden met hulp van Amerikaanse Financiers de Al-Wadstraat in Jeruzalem van moslims proberen af te pakken”. Het stigmatiseren van Joden is journalisten niet vreemd de laatste jaren. Inhoudelijk gaat het artikel over een aantal kolonisten, maar kennelijk is elke Jood een kolonist.

Lees meer...

De Amerikaanse Senaat heeft maandag met 90 tegen 0 stemmen een resolutie aangenomen, die bevestigt dat een verenigd Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en voor altijd blijft. De resolutie was ingediend ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de hereniging van Jeruzalem na de Zesdaagse Oorlog in 1967.

Lees meer...

‘Iedere dag leer ik Franse woorden, twee maanden geleden een zeldzame: défenestrer. Iemand uit het raam gooien. Het stond in een krant, in het verhaal van Sarah Halimi, een Joodse vrouw van 66, een arts. Zij woonde al dertig jaar in een flat in het 11e arrondissement van Parijs, sinds een paar jaar nog als enige Jood tussen islamitische nieuwkomers. Op 4 april dit jaar werd ze een uur lang geslagen en gemarteld door een indringer.

Lees meer...

Dinsdag lokale tijd laat de politie in Melbourne weten de gijzeling die een dag eerder in de Australische stad plaatsvond, als terreurdaad te zien. Ook premier Malcolm Turnbull spreekt van een terroristische actie.
Volgens buitenlandse media besloten de autoriteiten tot dat onderzoek na een bericht op de website Amaq, waarin Islamitische Staat meldt dat een lid van de terreurorganisatie verantwoordelijk was.

Lees meer...

Bij een aanslag zaterdagnacht is een bestelauto ingereden op voetgangers op de London Bridge in de Engelse hoofdstad Londen. Daarna vond een steekpartij plaats bij Borough Market.
Bij de aanslagen zijn zeven doden gevallen, liet de politie zondag weten tijdens een persconferentie. Nog eens 48 gewonden zijn opgevangen in vijf ziekenhuizen. Sommigen van hen zijn zwaargewond.

Lees meer...

De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn (Labour) heeft een omstreden bezoek gebracht aan het graf van een Palestijnse terrorist. In de tombe, die in Tunesië staat, ligt Atef Bseiso. Hij is een van de daders van de terreuraanslagen die werden gepleegd tijdens de Olympische Spelen van München van 1972. Corbyn reisde in 2014 naar het Noord-Afrikaanse land om Bseiso en andere PLO-strijders de laatste eer te bewijzen.

Lees meer...

Bij een explosie bij een concertzaal in Manchester zijn zeker negentien doden en 59 gewonden gevallen. De politie gaat vooralsnog uit van een terreuraanslag, melden de BBC en Sky News. De ontploffing deed zich voor kort na afloop van een concert van Ariana Grande. In de zaal, de Manchester Arena, brak paniek uit. De explosie gebeurde rond 23.30 uur buiten bij de ingang van de Manchester Arena, zo meldt de concertzaal.

Lees meer...

De Duitse politie is op zoek naar een vluchtauto met een buitenlands kenteken. Die auto zou betrokken zijn bij de aanval op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund, zo meldt het Duitse Bild.
De zoektocht naar de auto zou kort na de aanslag zijn gestart. In een heg waar de spelersbus langsreed, lagen explosieven. Volgend Bild zou het gaan om ,,een bijzondere variant van pijpbommen''.

Lees meer...

Meer artikelen...