De ouders van de bijna elf maanden oude terminale baby Charlie Gard uit Engeland kunnen bij Donald Trump aankloppen voor hulp. Dat liet de Amerikaanse president weten via Twitter.

‘De Volkskrant kopte woensdag “Hoe Joden met hulp van Amerikaanse Financiers de Al-Wadstraat in Jeruzalem van moslims proberen af te pakken”. Het stigmatiseren van Joden is journalisten niet vreemd de laatste jaren. Inhoudelijk gaat het artikel over een aantal kolonisten, maar kennelijk is elke Jood een kolonist.

De Werelderfgoedcommissie van de UNESCO heeft vrijdag in Krakau, Polen, de Machpelagrot in Hebron, waar de aartsvaders Abraham, Isaak en Jakob zijn begraven, tot Palestijnse Werelderfgoed verklaard. 13 staten stemden voor, drie stemden tegen en zes onthielden zich van stemming.

Nadat tussen twee scholen van UNRWA in Gaza een terreurtunnel werd ontdekt, die direct onder de lokalen van de leerlingen liep, heeft Israël een klacht ingediend bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, die afgelopen week de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley rondleidde in een Hamastunnel nabij kibboets Ein Hashlosha, heeft in een brief aan de VN Veiligheidsraad de veroordeling geëist van Hamas wegens de terreurtunnel onder twee scholen van de UNRWA in de Gazastrook.

De politiedienst die topgeheime internationale opsporingsinformatie verwerkt, slaat alarm. Door personeelsgebrek en falende computersystemen loopt de afdeling ruim 3.900 rechtshulpverzoeken achter. Medewerkers vrezen dat Nederland cruciale terreurtips misloopt.

Kinderen van mensen met een laag inkomen hebben, met geld van de gemeente Amsterdam, godsdienst- en koranlessen gehad in de meest omstreden moskeeën van de stad. Dat blijkt uit een steekproef die wethouder Arjan Vliegenthart op verzoek van de raad heeft gemaakt.

Smallingerland verliest met Tjeerd van Bekkum niet alleen een toegewijd persoon, maar ook een stabiele factor in het gemeentebestuur. Want die zijn nu op.
Geliefd bij raadsleden, ambtenaren, burgers en ondernemers. Amicaal in de omgang, een echte netwerker. Met zijn open houding en aanstekelijk enthousiasme bracht Van Bekkum, vanaf half juli CEO van Culturele Hoofdstad 2018, Smallingerland in zijn vijfjarige periode als burgemeester verder.

Op de Gauke Boelensstraat in Drachten is donderdagmiddag een 88-jarige vrouw uit die plaats aangereden door een graafmachine. Ze overleefde de aanrijding niet.

CFD op Facebook

Activiteiten